Neke od nasih satiranih ruza:) jun Image may contain: plant, flower and outdoor. Image may contain: flower and plant. Image may contain: flower, plant. PREDUZEĆE JE OSNOVANO god, a deo naših delatnosti odnosi se na proizvodnju loznih kalemova, voćnih sadnica, i sadnica ruže. U sklopu preduzeća. Podloga za kalemljenje ruza Laksa/ Base for grafting roses. Add a comment no plus Rasadnik Ivanovic proizvodnja i prodaja sadnica ruza.

Author: Kazill Vikree
Country: Monaco
Language: English (Spanish)
Genre: Spiritual
Published (Last): 9 August 2012
Pages: 374
PDF File Size: 13.26 Mb
ePub File Size: 11.43 Mb
ISBN: 500-5-64984-603-1
Downloads: 46887
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Vudolar

U vetrovitim rejonima najbolje je da su redovi upravni na pravac vetra, kako bi se umanjilo njihovo nepovoljno dejstvo.

Chords for Era Ojdanic – Divlja ruza – Srpska nova godina – (Tv Duga Plus)

Rupe treba da ostanu otvorene nedelje. Smatralo se da su to sinonimi iste sorte. Sadnice se pre sadnje oprskaju rastvorom bakra. Rupe se kopaju dimenzija minimum 1,5×1,5m, dubine cm. Letnja rezidba je dopuna zimskoj.

  ELITMUS PH TEST PREVIOUS QUESTION PAPERS FILETYPE PDF

Okuliranje

Rigolovanje se izvodi specijalnim plugovima rigolerima. Ne sme se kasniti jer se pupoljci ribizle razvijaju dosta rano, dobro nabubre i lako se osipaju. Kao i razvodjenje mladara. Otpornost na niske temperature mu je dobra, ali je sorta osetljiva na Botritis.

Na dno rupe se stavlja gr. Srednje pozna sorta je i bere se u drugoj polovini septembra. Sredstva za zimsko tretiranje. Zabluda je da na dno rupe treba stavljati stajnjak, jer on rhza za koren biljke upotrebljiv tek kada ga gliste prevare i pretvore u aktivne mineralne materije slika A2.

Mogu se unositi i u toku vegetacije, zajedno sa navodnjavanjem. Manjak fosfora usporava stvaranje cvetnih i lisnih pupoljka, kao i razvoj mladara.

Vreme izvodenja zimskog tretiranja. Sadnju treba da obavljaju dva radnika.

Takodje vole rastresitu zemlju zbog dobre odvodljivosti vode. Za zimsko kalemjenje vocaka i vinove loze preporucuju se: Kako postepeno stabla zastarevaju, tako ih i uklanjamo. Pritke mogu biti drvene, PVC ili od babmusa. Koristi se kao Galpar.

Sadnicu vezujemo trakom od starih tkanina, u formi 8-ce. Zimsko prskanje se izvodi u vreme mirovanja vegetacije.

  BORG CR10 SCALE PDF

Dobrodosli na web shop Poljoprivredna apoteka

Fuza se uslovi za sadnju jagode. Sve ostalo se radi kao u varijnti A. Ako se kopa dublje od 40 cm, taj sloj se samo prekopa i ostavi na istoj dubini.

Koristi se kao Oleo ultravet. Varijanta B — sadnja bez rigolovanja: Na rastojanju 20 cm od stabla stavljamo pritku visine m, najbolje sa strane odakle duvaju dominantni vetrovi, kako mlada sadnica ne bi udarala u pritku. Koristi se kao Galmin. Od insekata, zimskim tretiranjem suzbijaju se: Vremenom plodovi pocrne i otpadnu. Dezinfekcija sadnica Sadnice se pre sadnje oprskaju rastvorom rruza.